Gaven i Zencoaching
Zencoaching har som mål å støtte mennesker i å komme i dypere kontakt med seg selv og sin sanne kilde til kraft, visdom og kreativitet.

Dette gagner alle områder av livet: innsikt i hvem og hva jeg er; mine relasjoner til meg selv og andre; suksess i arbeidslivet, kapasiteten til å fylle en lederrolle; min helse, og mye mer.

Gjennom fordypning i disse prinsippene og verktøyene, vil vi oppdage hvordan vi blir mer og mer istand til å handle våkent, fritt og konstruktivt, også i vanskelige situasjoner, heller enn å reagere mer eller mindre uhensiktsmessig på autopilot.

De som deltar på zencoaching-utdannelsen vil på en vesentlig måte fordype sin evne til å støtte mennesker å transformere blokkeringer og frigjøre sitt potensiale.

Hva er zencoaching?
Zencoaching er en enkel og kraftfull samling prinsipper og verktøy som støtter oss i å leve vårt fulle potensial, i indre fred og med kraft, kreativitet, medfølelse og glede. Det er en coaching-metode som forener meditasjons-baserte innsikter fra de store visdomstradisjonene med kraftfulle handlingsverktøy og forståelse av menneskelig psykologi utviklet i vesten.

Coaching er kunsten å støtte mennesker i å finne sine egne svar og gjøre egne oppdagelser av indre ressurser. Dette skjer i hovedsak gjennom dyp, respektfull lytting og kraftfulle spørsmål.

Zen er nærvær, bevissthet, tilstedeværelse, avslappet våkenhet, vår sanne natur. Zen er innsikter og praksiser som inspirerer til å leve i dyp tillit og forbundethet med essensen av livet, som det utfolder seg og manifesterer seg på overraskende og kreative måter fra øyeblikk til øyeblikk.

Hovedformålet med Zencoaching er å støtte oss i å gjenkjenne vår dypere natur med alle dens kvaliteter, så som frihet, kjærlighet, styrke, kreativitet, tillit og verdi. Gjennom denne gjenkjennelsen av vår natur eller essens blir vi mindre identifisert med mentale posisjoner og negative fordommer om oss selv og andre, og fri til å leve i styrke og indre fred, og bidra positivt til oss selv og andre på en åpen, avslappet måte.

Praktiske fordeler inkluderer å leve livet mer fra hjertet; å leve mer av vårt sanne potensiale; å leve med mer tillit, kreativitet, effektivitet og letthet; å kommunisere klarere og mer inspirerende; å lede oss selv og andre med autentisitet, kraft og medfølelse; og mye mer.

‘Målet’ med Zencoaching er tilgjengelig her og nå, ganske enkelt ved å legge merke til, tillate og fullt ut oppleve vår opplevelse i dette øyeblikket.
Der er ingen grunn til å vente, ingen grunn til å søke tilfredsstillelse i fremtiden. Tilfredshet, letthet og visdom er essensen av enhver opplevelse vi har akkurat her, akkurat nå.

For å lese mer om zencoaching internasjonalt og zencoaching-nettverket er du velkommen til å besøke den internasjonale zencoaching siden på www.zen-coaching.com

Om Kåre Landfald og bakgrunnen for zencoaching
Zencoaching er utviklet av Kåre Landfald gjennom en organisk prosess de 10 siste årene. Utover den moderne coaching-tradisjonen er viktige inspirasjonskilder mindfulness som praktisert innen zen-buddhisme (Thich Nhat Hanh), Diamond Approach (A. H. Almaas),Nonviolent Communication (Rosenberg), og Balanced View Teaching (Candice O’Denver). Ved siden av personlig studier med disse og mange andre lærere er Kåre Landfald utdannet sivilingeniør innen data og ledelse fra NTH, og har i tillegg en cand.mag grad i filosofi fra UiO. Han har jobbet 4 år for FN og Utenriksdepartementet, og i flere år som frittstående konsulent innen internasjonal bistand og utvikling. Han var tidligere deleier og leder av Ängsbacka kurssenter (Skandinavias største senter for personlig utvikling).

Individuell coaching
Å ta imot coaching er å ha en konfidensiell lyttepartner som er fullt engasjert i å støtte deg i din vekst, dine mål og dine drømmer. En som tilbyr full aksept, respektfull, interessert nærvær, spørsmål som støtter deg i å oppnå nye innsikter, og en utfordring når det trengs. Coaching kan skje ansikt til ansikt eller over Skype.

Prinsipper i Zencoaching
Trykk på linken under og du finner noen av hovedprinsippene zencoaching bygger på.
http://www.zen-coaching.no/prinsipper.html

Mitt første kurs i meditasjon var et TM-kurs hos Elisabeth i Venabygd da jeg var i 20-årene. Det var da det begynte i det små. Jeg leste bøker om yoga og praktiserte litt. Men det ble med det. Jeg husker mor gjorde yoga da jeg var barn. Hun hadde en sponplate under sengen som hun la oppå sengen i soverommet i den lille hytta vi bodde i på fjellet. Så gjorde hun yogaøvelser der om morgenen.  Så på en måte hadde jeg yogaen med fra barndommen.

Det var først når jeg var på de lengre reisene at jeg tok opp tråden, og gikk på kurs for å lære mer. I Thailand og Australia, og senere yogaens hjemland India og Nepal. Jeg gikk forskjellige kurs og var på ulike ashram.  Jeg var forferdelig stiv og hadde mye smerter i kroppen, men merket at yoga gjorde godt.